Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

31.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4 porce:

  • 500 g ve slupce vařených brambor
  • 50 g vepřového sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve
  • 100 g rajského protlaku
  • 250 g hovězího mletého masa
  • oregano
  • mletý kmín
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 hrsti plocholisté petržele
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • rajče na ozdobu

Postup přípravy pokrmu

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vyložíme jimi sádlem vymazanou zapékací mísu. Brambory osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, orestujeme, vmícháme maso, rajský protlak, ochutíme kmínem, oreganem, solí, mletým pepřem. Jogurt, nasekanou petrželku a vejce dobře promícháme, ochutíme solí a mletým pepřem. Masovou směs rozetřeme na brambory a zalijeme jogurtovou zálivkou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Ozdobíme rajčátkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz