Uzeniny zapečené s kysaným zelím

Uzeniny zapečené s kysaným zelím

10.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6-8 porcí:

  • 200 g tenkých plátků prorostlé slaniny
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g brambor
  • 500 g uzené krkovice
  • 4 nožičky paprikové klobásy
  • 2 nožičky domácích párků
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 8 bobkových lístků
  • 8 hřebíčků
  • 8 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 250 ml bílého vína (ryzlink rýnský, tramín)
  • 250 ml hovězího vývaru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Dno pekáče vyložíme slaninou. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek, plátky krkovice, cibuli a česnek, dobře přimáčkneme, osolíme, opepříme a přikryjeme druhou polovinou zelí. Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v předehřáté troubě při 170 °C cca 1 hodinu. Ke konci poklici (alobal) sundáme a dopečeme dozlatova.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz