Svíčková Stroganov

Svíčková Stroganov

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4 porce:

  • 1kg falešné svíčkové - pérka, svíčkové pravé nebo květové špičky
  • 3 ks cibule - minimálně
  • 500 g zakysané smetany
  • 2 lžičky mouky
  • 2 lžičky kečupu jemného
  • máslo, olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na plátky.

Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom přidáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5 -10 minut.

Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem.

Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.

Příloha:  Podáváme nejlépe s hranolkami nebo rýží.

 

Dobrou chuť přeje Ekofarma

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.biomasicko.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz