Studentské lasagne

Studentské lasagne

10.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6 porcí:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 200 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 100 g celeru
  • 40 g česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g strouhaného eidamu
  • 80 g plnotučné hořčice
  • 80 g kečupu (protlaku)
  • 1 kostička masového bujónu
  • 1 balení suchých lasagní
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml vody
  • oregano
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Cibuli a česnek nakrájíme najemno, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, orestujeme, ochutíme hořčicí, kečupem, oregánem, do směsi rozdrobíme kostku bujónu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 minut podusíme. Na dno zapékací mísy dáme část masové směsi, na ni poklademe plátky slaniny, posypeme strouhaný eidam a rozložíme plátky suchých lasagní, které prsty dobře stlačíme. Tento postup ve stejném sledu ještě 3x 4x zopakujeme (záleží na velikostí nádoby), poslední vrstvu vždy zakončíme strouhaným sýrem. Mísu přikryjeme alobalem a zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, poté odkryjeme a ještě 5 minut zapečeme kvůli zlatavé barvě sýra.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz