Špízy z mletého masa s koriandrem, chilli a zázvorem

Špízy z mletého masa s koriandrem, chilli a zázvorem

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Grilovací sezóna je v plném proudu a mezi pochoutky, vhodné pro přípravu ohněm, rozhodně patří také špízy. Exotickou variantu tohoto pokrmu obohatíme čerstvým zeleninovým salátem.

Ingredience

Na 4 – 6 porcí:

  • 1 kg hovězího mletého masa (část můžeme případně nahradit masem vepřovým)
  • 2 cibule
  • 50 ml oleje
  • svazek koriandru
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 3−4 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 vejce
  • Sůl

Salát s dresinkem z rybí omáčky a majonézy:

  • 1 římský salát
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 60 g majonézy

Postup přípravy pokrmu

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji dozlatova.

V míse důkladně smícháme mleté maso s připravenou cibulí, trochou oleje, sekaným koriandrem, chilli nakrájeným na malé kostičky, čerstvým zázvorem, ústřicovou omáčkou, vejcem, ochutíme solí a necháme chvíli odležet.

Směs rozdělíme na osm stejných kousků, z nichž vytvoříme silnější válečky, které napíchneme na špejle. Vložíme do grilu, jehož rošt jsme potřeli olejem nebo kouskem špeku, a pečeme ze všech stran. Podáváme se salátem a pečivem.

Salát

Z drceného česneku, citronové šťávy, rybí omáčky, hnědého cukru a majonézy vymícháme dresink, jímž pokapeme na tenké proužky nakrájené listy římského salátu.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz