ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Příprava: 10 minut a 25 minut vaření
Plátky masa na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Na pánvi maso orestujeme na sádle nebo oleji z obou stran (asi 3 minuty z každé strany).
V otevřeném tlakovém hrnci osmahneme na tuku drobně nakrájenou cibuli do zlata. Na cibulku vložíme orestované maso, hrstičku sušených hub, 2 lžičky hořčice a vše zalijeme vývarem podle požadovaného množství omáčky. V uzavřeném tlakovém hrnci připravujeme asi 20 minut. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce provaříme.
Lehce si poradíme i bez tlakového hrnce, jen upravíme/prodloužíme dobu přípravy na pánvi nebo v troubě, dokud maso dostatečně nezměkne.
Příloha
Roštěnky podáváme s vařenou rýží, alternativou může být i bramborová kaše.
Autorem receptu je spokojený zákazník Luboš Kába.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz