Polévka ze sekyrky

Polévka ze sekyrky

15.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

8–10 porcí:

  • 1 sekyrka se starým topůrkem
  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 150 g kořenové petržele
  • 200 g cibule
  • 15 stroužků česneku
  • 600 g hrubě mletého hovězího masa (nebo mix vepřové a hovězí)
  • 100 g sádla
  • 200 g den předem namočených krupek (asi 100 g suchých)
  • 2 l vody
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • ¼ bochníku chleba
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • kmín
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy pokrmu

Všechnu zeleninu prokrájíme na kostičky, česnek na plátky a vložíme do rozpáleného sádla, orestujeme, přidáme kroupy, houby, kmín, mleté maso a opět zarestujeme, zalijeme vodou, přihodíme celý pepř, nové koření a bobkový list. Do polévky nalámeme chléb, vložíme sekyrku, přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou kroupy a zelenina měkké. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz