Mleté hovězí s fazolovými lusky

Mleté hovězí s fazolovými lusky

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Fazolové lusky jsou zelené, žluté, černé a dost možná i jinak barevné. Je lhostejné, jaké použijeme. Aby se najedly i oči, je vhodné použít směs minimálně dvou barev. Fazolové lusky jsou čerstvé, sterilované a mražené. Je lhostejné, jaké použijeme. Čerstvé vaříme 10 minut, sterilované necháme okapat, mražené hodíme do vařící vody a vaříme čtvrt hodiny.

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 0,5 kg fazolových lusků
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce koření chilli con carne
  • 300 ml vývaru
  • ředkvičky

Postup přípravy pokrmu

Na dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté maso a za stálého míchání důkladně prosmažíme. Okořeníme, zalijeme vývarem a cca 5 min podusíme. Přidáme téměř měkké fazolové lusky a na mírném ohni dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Rozdělíme na talíře a posypeme ředkvičkami nasekanými na tenké nudličky. Podáváme s bílým pečivem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz