ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
cca 16 až 18 kusů:
Karbanátky:
Houstičky:
Na ozdobení:
Z droždí, cukru, trochy vody a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vyběhnout. Do kvásku zamícháme zbytek mouky, vejce, nakrájenou cibuli, olivový olej a sůl. Z hotového těsta vytvarujeme malé houstičky, vkládáme na plech vymazaný olejem. Pečeme v troubě 12 minut při 180 °C, necháme zchladnout. Mleté maso smícháme se sekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na oleji opečeme z obou stran, na papírovém ubrousku nechám okapat. Na rozkrojené houstičky vkládáme karbanátek, salát, plátek mozzarelly a kečup, přiklopíme druhou půlkou houstičky. Minihamburgery jsou samozřejmě vhodné i pro přípravu na grilu.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz