Masovo-kroupové knedlíčky s majoránkovou omáčkou

Masovo-kroupové knedlíčky s majoránkovou omáčkou

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 300 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 300 g uvařených mletých ječných krup
  • 1 žloutek
  • 2 stroužky česneku
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej

Majoránková omáčka:

  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 40 g hladké mouky
  • asi 0,5 l zeleninového nebo masového vývaru
  • 2 dl smetany
  • 2 hrsti čerstvé majoránky
  • sůl

Bílá bageta na podávání.

Postup přípravy pokrmu

Maso smícháme s kroupami, mleté velmi dobře pojí, přidáme žloutek, utřený česnek se solí, kmín a pepř. Z těsta tvarujeme kuličky, které na oleji opečeme, necháme okapat na savém papíru a vložíme do připravené omáčky (viz níže), prohřejeme a podáváme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání zalijeme vývarem, provaříme 20 minut, zjemníme smetanou, dochutíme majoránkou a solí.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz