Masové kuličky v citrónové omáčce

Masové kuličky v citrónové omáčce

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Poněkud netradiční příprava mletého masa, ale za pokus to určitě stojí!

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího
  • 100 g netučného tvarohu
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • 1/8 l mléka
  • 100 ml smetana (33 % tuku)
  • světlá jíška
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 250 g mraženého špenátového protlaku
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso smícháme s jemně pokrájenou cibulí a tvarohem. Přiměřeně osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme čajovou lžičkou (případně rukama) kuličky, které osmažíme na oleji. Vyjmeme je a do směsi oleje a šťávy z masa přilijeme mléko, smetanu. Krátce povaříme, přiměřeně zahustíme jíškou a přidáme citrónovou šťávu. Dochutíme pepřem. Mražený špenát dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit. Za občasného míchání vaříme, dokud se nevyvaří přebytečná voda. Pak dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na talíři masové kuličky i špenát přelijeme citrónovou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz