ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Poněkud netradiční příprava mletého masa, ale za pokus to určitě stojí!
Maso smícháme s jemně pokrájenou cibulí a tvarohem. Přiměřeně osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme čajovou lžičkou (případně rukama) kuličky, které osmažíme na oleji. Vyjmeme je a do směsi oleje a šťávy z masa přilijeme mléko, smetanu. Krátce povaříme, přiměřeně zahustíme jíškou a přidáme citrónovou šťávu. Dochutíme pepřem. Mražený špenát dáme do hrnce a na mírném ohni necháme rozpustit. Za občasného míchání vaříme, dokud se nevyvaří přebytečná voda. Pak dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na talíři masové kuličky i špenát přelijeme citrónovou omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz