Luhačovický špaček z mletého masa

Luhačovický špaček z mletého masa

09.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 500 g mletého hovězího masa (nebo díl vepřového)
  • 1 vejce
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • hrst petrželové natě
  • sladká mletá paprika
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 ostravské klobásy
  • 4 dlouhé plátky slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatové omáčky (protlak, kečup)

Postup přípravy pokrmu

Mleté maso dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. Z těsta vytvarujeme širší oválné řízky, potřeme hořčicí, vložíme ostravskou klobásu a dobře zavineme. Stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí. Masové špačky vložíme do olejem vymaštěného pekáče a pečeme na 180 °C asi 20 minut. Před dopečením zakápneme kečupem a zapečeme.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz