ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Domácí cibulové houstičky:
Karbanátky:
Dále:
Do mouky rozdrobíme droždí (mělo by mír pokojovou teplotu jako všechny ostatní ingredience), zalijeme vlažnou vodou, vmícháme vejce, olivový olej, nakrájenou cibulku, sůl a cukr. Dobře propracujeme v hladké těsto a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu, během kynutí promísíme. Poté vytvarujeme housky, které pečeme v zaklopeném grilu dozlatova.
Maso smícháme s vejcem, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí. Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách. Rozkrájené housky dáme rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz