Karbanátky

Karbanátky

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Karboše zná každý, každý se s ním minimálně jednou setkal. Ostatně, jistá nadnárodní společnost na něm založila svou existenci a prosperuje. Nazývá ho ovšem hamburgerem, aby to ve světě znělo nadnárodně. Na karboš by se asi např. v Číně tvářili všelijak, ale hamburger si klidně dají i v zemi proslavené nepřebernou pestrostí národní kuchyně.

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího
  • 100 g tučného od šunky
  • koření na mletá masa
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 mrkve
  • 2 papriky
  • 100 g žampiónů
  • 20 g másla
  • 1 lžíce vývaru
  • 1 dcl bílého vína
  • 150 ml smetany
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Mleté maso smícháme s vejcem a nadrobno nakrájeným tučným od šunky. Okořeníme, případně dosolíme. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji po každé straně přibližně 8 minut. Žampióny, papriku a mrkev nakrájíme na nudličky, které osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme vývar, smetanu a víno a za občasného míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Na jednu porci připadají 2 karboše a houbovo-zeleninová směs přiměřeně. Pokud to někomu nestačí, může přidat vařený brambor.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz