ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Karboše zná každý, každý se s ním minimálně jednou setkal. Ostatně, jistá nadnárodní společnost na něm založila svou existenci a prosperuje. Nazývá ho ovšem hamburgerem, aby to ve světě znělo nadnárodně. Na karboš by se asi např. v Číně tvářili všelijak, ale hamburger si klidně dají i v zemi proslavené nepřebernou pestrostí národní kuchyně.
Mleté maso smícháme s vejcem a nadrobno nakrájeným tučným od šunky. Okořeníme, případně dosolíme. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji po každé straně přibližně 8 minut. Žampióny, papriku a mrkev nakrájíme na nudličky, které osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme vývar, smetanu a víno a za občasného míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Na jednu porci připadají 2 karboše a houbovo-zeleninová směs přiměřeně. Pokud to někomu nestačí, může přidat vařený brambor.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz