ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
6−8 porcí:
Kapusťák:
Cibulový salát s jablkem:
Kapusťák:
Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě, necháme okapat a umeleme na masovém strojku. Housky nakrájené nebo natrhané navlhčíme kapustovým vývarem. Slaninu na kostičky vypečeme, přidáme sádlo a odstavíme. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Umletou kapustu smícháme se žloutky, vypečeným špekem, vymačkanou houskou, sekanou petrželkou, osolíme, dobře promícháme a vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do pekáče vymazaného sádlem, vysypaného strouhankou a upečeme. Podáváme s cibulovým salátem a chlebem.
Cibulový salát s jablkem:
Cibule nakrájíme na půlkolečka nebo klínky, spaříme je, scedíme, ihned zchladíme a necháme dobře okapat. Jablka nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Z hořčice a oleje vmícháme emulzi, ochutíme sekanou petrželkou, mletým pepřem a solí. Cibuli a jablka s dresinkem dobře promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz