Hovězí koláč

Hovězí koláč

06.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • listové těsto
  • máslo
  • 6OO g hovězího masa (mleté)
  • lžíce mouky (hladká)
  • 3OO g rajčat (konzerva)
  • rajský protlak
  • čedar (eidam, ementál)
  • 2 vejce
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy pokrmu

Na rozehřátém másle opečeme mleté maso. Přidáme mouku, rajčata, rajský protlak, česnek, cukr, sůl a pepř. Dusíme asi 35 minut za občasného míchání. Čerstvý nebo mražený špenát podusíme a smícháme se sýrem a vejci. V zapékací míse vrstvíme masovou směs a špenát se sýrem. Napovrch poklademe listové těsto. Pečeme 25minut při 2OO°C do zlatova. 

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.eu
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz