ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Gaskoňské řezy nemusí být nutně ze svíčkové pocházející ze zvířat plemene Gasconne, i když hrdý Gaskoněc jinou zavrhne. Nám postačí svíčková z jakéhokoliv masného plemene.
Na omáčku:
Nejdříve připravíme omáčku. V misce rozšleháme olivový olej s kečupem, přilijeme červené víno a dobře promícháme. Přidáme na poloviny nakrájené žampióny, kapary a cibulky. Zamícháme a necháme odležet, zatímco budeme připravovat řezy a přílohu.
Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a promícháme se strouhankou. Vejce rozšleháme. Plátky svíčkové obalíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance se sýrem. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova – cca 8 minut z každé strany. Klademe na talíře ozdobené lista salátu, čekanky a petrželky. Přelijeme studenou omáčkou a dozdobíme strouhaným sýrem s nasekanou petrželkou. Podáváme se zapečenou bramborovou kaší.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz