ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
2–4 porce:
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme maso, orestujeme, ochutíme sušenou bazalkou, mletou paprikou a pepřem, solí, podlijeme vodou a necháme chvilku podusit. Lilky rozkrojíme podélně napůl, vyřízneme vnitřní dužinu se semínky. Lilek osolíme ze všech stran a smažíme ve větší vrstvě oleje, nejprve stranou vnitřní, pak vnější. Smažené lilky necháme odsát na ubrousku a vložíme do zapékací nádoby. Na lilky navršíme masovou směs, navršíme drcená rajčata, přelijeme i šťávou z rajčat, osolíme, v rozpálené troubě na 200 °C necháme 5 minut zapéct.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz