Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 300 g mletého masa (hovězí, případně mix)
  • 300 g dýně (oloupané)
  • 1 ks větší cibule
  • olej nebo máslo
  • cca 2 lžičky kari
  • 100 ml smetany ke šlehání nebo na vaření
  • 1 lžička hladké mouky nebo solamylu

Postup přípravy pokrmu

Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme maso, osolíme a za občasného promíchání také osmažíme. Zaprášíme kari kořením (množství dle druhu a barvy), promícháme, zalijeme smetanou, přidáme na kostičky pokrájenou dýni a za občasného promíchání a případného podlití vodou, dusíme pod poklicí do změknutí dýně, měla by zůstat na skus. Směs pak zaprášíme moukou, promícháme, a ještě chvilku necháme provařit. Dle chuti dosolíme.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami. Pokud používáme moučnatou dýni, která se ráda rozváří, nemusíme někdy ani zahušťovat směs moukou.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz