ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
6−8 porcí:
Bramborové těsto:
Náplň:
Cibuli nakrájenou na drobné kostičky orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso, koření a zarestujeme, vmícháme scezené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr přidáme sekanou petrželku a hotovou směs necháme zchladnout. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Těsto rozválíme na plát cca 5 mm silný. Ten položíme na pečicí papír a poklademe rovnoměrně masovou směsí. Zarolujeme a utáhneme. Můžeme ještě zabalit do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme alespoň 40 minut. Poté vyjmeme, rozbalíme, potřeme sádlem a ještě dopečeme dozlatova.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz