Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím

Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6−8 porcí:

Bramborové těsto:

  • 600 g brambor vařených ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g krupičky
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • 1 cibule
  • 60 g sádla
  • 400 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička drceného divokého koření
  • 200 g kysaného zelí
  • hrst petrželky
  • 1 dl světlého piva 10°

Postup přípravy pokrmu

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso, koření a zarestujeme, vmícháme scezené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr přidáme sekanou petrželku a hotovou směs necháme zchladnout. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Těsto rozválíme na plát cca 5 mm silný. Ten položíme na pečicí papír a poklademe rovnoměrně masovou směsí. Zarolujeme a utáhneme. Můžeme ještě zabalit do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme alespoň 40 minut. Poté vyjmeme, rozbalíme, potřeme sádlem a ještě dopečeme dozlatova.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz