Bobotie

Bobotie

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.

Ingredience

  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • 1 lžíce chutney z mangivy, případně hořké pomerančové marmelády
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce plátků z mandlí
  • 1 lžíce rozinek
  • 20 g másla
  • ¼ hrnku strouhanky
  • ¼ hrnku mléka
  • 2 lžičky kari
  • 4 bobkové listy
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Jablko oloupeme a nakrájíme. Stejně tak cibuli. Oboje osmažíme na rozehřátém másle až cibule změkne. Přidáme kari a za chvilku odstavíme. Mleté maso smícháme s jedním vejcem, strouhankou, chutney, mandlemi, rozinkami, česnekem utřeným se solí, ochutíme pepřem a kari. Důkladně promíchanou směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme bobkové listy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Zbylé vejce rozšleháme v mléce a vmícháme do masové směsi. Pečeme další půlhodinu. Bobotie musí mít křupavou kůrčičku. S čím podávat? Každopádně s úsměvem. Jinak popusťte uzdu fantazii. Knedlík – ani bramborový – nedoporučujeme.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz