ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Jak se stravují v jižní Africe? Než tam pojedete, zkuste zda-li vám tam bude chutnat. Věříme, že ano.
Jablko oloupeme a nakrájíme. Stejně tak cibuli. Oboje osmažíme na rozehřátém másle až cibule změkne. Přidáme kari a za chvilku odstavíme. Mleté maso smícháme s jedním vejcem, strouhankou, chutney, mandlemi, rozinkami, česnekem utřeným se solí, ochutíme pepřem a kari. Důkladně promíchanou směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme bobkové listy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Zbylé vejce rozšleháme v mléce a vmícháme do masové směsi. Pečeme další půlhodinu. Bobotie musí mít křupavou kůrčičku. S čím podávat? Každopádně s úsměvem. Jinak popusťte uzdu fantazii. Knedlík – ani bramborový – nedoporučujeme.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz