Zázvorové hovězí s česnekem

Zázvorové hovězí s česnekem

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kdo by to neznal: „Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru.“ Dále tato dětská říkanka nabádala jakéhosi Pepíka k loupeži vzácného koření. Opravdu, v době kdy nás rodiče učili říkanky, zázvor byl zbožím nedostatkovým a poměrně vzácným. Kdo neměl známé, musel oloupit lišku. Dnes je zázvoru dostatek, takže synka nepošleme krást, ale pěkně nakupovat do obchodu a můžeme se pustit rovnou do vaření.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (nepravá svíčková)
  • 2 menší cibule
  • 50 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájené na plátky lehce naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem. Rozehřejeme máslo v oleji a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli. Prudce osmahneme. Vložíme plátky okořeněného masa a po obou stranách rychle osmahneme. Zalijeme vývarem a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit na tuk a přidáme na plátky nakrájený česnek. Krátce osmahneme, zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Krátce provaříme. Maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát. Podáváme např. s těstovinami, ozdobíme čerstvými bylinkami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz