ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Omáčka:
Maso očistíme, prošpikujeme špalíčky špeku, osolíme a opepříme. V kastrolu maso na oleji osmahneme ze všech stran a vyjmeme. V základu po masu opečeme nahrubo nakrájenou zeleninu i koření. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje. Vložíme zpět maso, zalijeme vařící vodou, přidáme snítku petrželové natě a zakryté vaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar scedíme – použijeme ho do omáčky. Máslo přepustíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z masa a 20 až 30 minut povaříme. Poté omáčku přepasírujeme přes husté síto, zjemníme smetanou, odstavíme, vmícháme žloutek a máslo, dochutíme solí, pepřem, octem a podle chuti i trochou cukru. Servírovat můžeme s houskovým knedlíkem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz