Hovězí wok se zeleninou a thajským kořením

Hovězí wok se zeleninou a thajským kořením

15.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 600 g hovězí roštěné
  • 1 stéblo citrónové trávy
  • 1 chilli paprička
  • 50 ml oleje
  • 100 g cibule
  • 120 g čerstvé červené papriky
  • 100 g jarní cibule
  • 150 g sojových klíčků
  • hrst koriandru
  • hrst thajské bazalky
  • lžíce cukru
  • 4 střiky ústřicové omáčky
  • 2 střiky rybí omáčky
  • 1 střik sojové černé omáčky

Postup přípravy pokrmu

1. Očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky.

2. Citrónovou trávu a chilli nasekáme najemno a orestujeme, přidáme maso, restujeme zprudka, rychle a ihned scedíme.

3. Nakrájíme papriku, cibuli a jarní cibulku, opět zprudka a krátce orestujeme, přidáme klíčky a okapané maso, třtinový cukr, dobře osmahneme a ochutíme ústřicovou, rybí a sojovou omáčkou. Na závěr do směsi vmícháme jemně sekané bylinky – koriandr a bazalku.

4. Jako přílohu k pokrmu doporučujeme rýži.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz