Hovězí se zeleninou a jablky

Hovězí se zeleninou a jablky

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?

Ingredience

  • 600 g hovězího masa na plátky (nepravá svíčková)
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 4 rajčata
  • 4 jablka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky na rozpáleném oleji osmahneme, aby mělo kůrčičku. Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme nakrájenou papriku a nakrájená rajčata. Komu vadí slupky z rajčat, může je před nakrájením hodit na chvíli do vařící vody a oloupat. Přikryjeme pokličkou a za občasného obracení masa a podlévání vývarem dusíme. K téměř měkkému masu přidáme oloupaná a na kolečka nakrájená jablka. Dusíme, až je maso měkké, ale jablka si musí zachovat tvar. Podáváme s rýží.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz