Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

13.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 4 plátky prosciutta
  • 800 g hovězího masa (může být biftek, roštěná, panenka, 1 steak = 200 g
  • extra panenský olivový olej
  • 60 ml brandy
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • brambory
  • 125 g zakysané smetany
  • pažitka

Postup přípravy pokrmu

Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřejte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak máme rádi). Sundáme z pánve na talíř a přikryjeme dalším talířem, aby v masu zůstala šťáva. Do výpeku přilijeme brandy a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme hořčici a smetanu. Až začne omáčka houstnout (tak za 2-3 minuty), sundáme z ohně. Mezitím si uvaříme brambory. Slijeme a spolu se zakysanou smetanou rozmačkáme do hladka - ochutíme pažitkou, solí a pepřem. Servírujeme s hráškem nebo fazolkami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz