ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřejte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak máme rádi). Sundáme z pánve na talíř a přikryjeme dalším talířem, aby v masu zůstala šťáva. Do výpeku přilijeme brandy a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme hořčici a smetanu. Až začne omáčka houstnout (tak za 2-3 minuty), sundáme z ohně. Mezitím si uvaříme brambory. Slijeme a spolu se zakysanou smetanou rozmačkáme do hladka - ochutíme pažitkou, solí a pepřem. Servírujeme s hráškem nebo fazolkami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz