ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Vysoký jalovec, vysoký jako já, přeskoč ho má milá, utrhni při tom 6 kuliček a šupky hupky k plotně. Mám hlad!
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Zasypeme směsí sladké a pálivé papriky (dle chuti) a přidáme nadrobno nasekaný česnek. Krátce osmažíme a vložíme na kostky nakrájené maso. Opět krátce, za stálého míchání krátce osmažíme a podlijeme vínem. Vložíme jalovcové kuličky a na mírném ohni pod pokličkou dusíme až je maso měkké. Tekutinu necháme vydusit, osolíme, opepříme (dle chuti), zaprášíme moukou, přidáme lžíci rajčatového protlaku, podlijeme vývarem, přidáme majoránku, necháme přejít varem, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vyjmeme kuličky jalovce. Podáváme ozdobené kolečky cibule s knedlíkem či tmavým chlebem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz