Bratislavský tokáň

Bratislavský tokáň

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Tokáň známe především z maďarské kuchyně. Naši východní kdysi spoluobčané mají svá specifika, takže tento tokáň je specificky bratislavský. Ostatně, mají k Maďarsku velmi blízko a dobré jídlo nezná hranic.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (nepravá svíčková)
  • 2 cibule
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • olej
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • chlebová kůrka z jednoho silnějšího krajíce
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na silnější nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji a vložíme do ní nudličky masa. Krátce po všech stranách osmahneme, osolíme opepříme a podlijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání a podlévání dusíme. Než maso změkne, připravíme si houby. Nakrájené houby posolíme, pokmínujeme a ve vlastní šťávě dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Dušené houby přidáme k téměř měkkému masu. Do směsi masa a hub vložíme okapaný sterilovaný hrášek, rajčatový protlak, velmi jemně nakrájenou chlebovou kůrku a vše dodusíme. Podáváme s vařeným bramborem, případně rýží, nebo jen s chlebem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz