Tradiční thajský salát z masa a hub

Tradiční thajský salát z masa a hub

03.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Salát:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 30 ml olivového oleje
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 300 g hub shiitake
  • 1 listový salát
  • 200 g rajčat
  • 1 okurka
  • 50 g sezamového semínka

Dresink:

  • 3 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 30 ml thajské rybí omáčky
  • 10 g hnědého cukru
  • 10 lístků čerstvého koriandru

Postup přípravy pokrmu

Hovězí svíčkovou opečeme na pánvi v celku dorůžova. Pečeme zprudka ze všech stran cca 3-4 minuty. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Houby shiitake nakrájíme na plátky, chilli papričky na jemné nudličky. Společně je, opět zprudka a krátce, opečeme na olivovém (nebo sezamovém) oleji. Necháme vychladnout a promícháme s plátky masa. Thajskou rybí omáčku smícháme se šťávou z limetky a hnědým cukrem. Přisypeme nadrobno nakrájené cibulky, česnek a posekaný koriandr a touto směsí polijeme směs masa s houbami. Necháme odležet v ledničce. Rajčata, okurky a listový salát nakrájíme na nudličky a takto upravenou zeleninu poklademe na mísu. Navrch položíme masovohoubovou směs a posypeme nasucho opraženým sezamovým semínkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz