Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem

Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

Steaky:

  • 800 g hovězího nízkého roštěnce
  • 100 g uzeného vepřového bůčku
  • olej
  • čerstvě mletý pepř
  • hrubozrnná sůl

Brambory:

  • 8 středně velkých brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 200 g mraženého listového špenátu
  • 100 g balkánského sýru
  • 50 g másla
  • muškátový květ
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Steaky:

Roštěnec nakrájíme na čtyři stejné plátky, opepříme je, zakápneme olejem a necháme odležet, nejlépe 24 hodin. (Pokud si chcete dopřát pořádný kus masa, gramáž steaku na osobu navyšte na 300–350 g). Špek nakrájíme na kostičky, v pánvi jej rozpečeme (můžeme přidat i trochu oleje), navrch vložíme roštěnky. Z jedné strany je opečeme zprudka, z druhé pozvolna dopékáme, osolíme.
Při servírování na každý plátek masa klademe vypečenou slaninu.

Brambory:

Brambory ve slupce uvaříme téměř doměkka a necháme je vystydnout. Bramborám seřízneme obě špičky a z jedné strany bramboru vydlabeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a na rozpáleném másle je orestujeme, přidáme špenát (pokud je mražený, tak jej vymačkáme), zarestujeme, dochutíme rozdrobeným balkánským sýrem, muškátovým květem, solí a dobře promícháme. Špenátovou směsí plníme vydlabané brambory, které gratinujeme (zapékáme shora) v rozpálené troubě na 200 °C 5–8 minut.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz