ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Dnes griluje téměř každý a ten každý si myslí, že to umí nejlíp. Ostatně, kus masa hozeného na gril není zas až tak velké umění. Jedinečnost v této oblasti spočívá ve vynalézavosti, jak maso dochutit a každý má jediný a správný recept. Vybředněte ze stereotypu a překvapte přátele něčím novým.
Najemno nakrájíme drůbeží játra, cibuli, žampióny a 4 plátky anglické slaniny. Vše orestujeme na rozpáleném oleji, zalijeme vínem a kečupem. Zamícháme a odstavíme. Ve steaku vytvoříme ostrým nožem kapsu, kterou naplníme mírně vychladlou připravenou směsí. Naplněný steak obalíme dvěmi plátky anglické slaniny, stáhneme párátky a grilujeme. Nemáme-li rozpálený gril zrovna při ruce, můžeme naplněné steaky osmažit na rozpáleném oleji.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz