ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Do mletého masa vmícháme nastrouhanou cibuli, jemně sekanou zelenou papriku (může být i mírně pálivá), na drobné kostičky nakrájené moravské uzené, rajčatový protlak, 1 rozšlehané vejce a nadrobno nasekané olivy. Konzistenci hmoty upravíme přidáním strouhanky. Okořeníme pepřem a oregánem, osolíme, vše dle chuti. Vytvarujeme klasickou šišku sekané a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně ¾ hodiny. Tvrdý sýr nastrouháme a vmícháme do rozšlehaného vejce. Okořeníme oregánem. Směs nalijeme na hotovou sekanou a zprudka dopečeme, až se sýr roztaví a mírně zhnědne. Teplou sekanou podáváme s bramborem, studenou s pečivem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz