ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Grilovací a pikniková sezóna ještě neskončila, zeleniny máme plné zahrádky a tak si dnes představíme jednoduchý recept v podobě zeleninového salátu s pečeným masem. Že nemáte na zahrádce rukolu? Jistě nevadí, neb variacím na dané téma se samozřejmě meze nekladou…
Na 4 – 6 porcí:
Maso opepříme, pokapeme olivovým olejem, vše do masa dobře vpracujeme (případně můžeme maso ošetřit tenderizérem) a necháme odležet.
Maso opečeme na grilu (na pánvi) z obou stran; na řezu by mělo zůstat růžové a šťavnaté. Pod pokličkou necháme 5 minut odstát a poté nakrájíme na tenké plátky.
Lilek a cuketu nakrájíme na kostky a opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, na závěr ještě krátce opečeme s rajčaty. Pokud pracujeme s venkovním grilem, využijeme pánve „s dírkami“ určené pro přípravu zeleniny.
Směs necháme prochladnout, smícháme s masem, dochutíme vinným octem a vložíme do uzavíratelné misky. Máme připravený chutný salát na piknik.
Přejeme vám dobrou chuť!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz