Salát z grilované zeleniny s pečeným masem

Salát z grilované zeleniny s pečeným masem

15.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Grilovací a pikniková sezóna ještě neskončila, zeleniny máme plné zahrádky a tak si dnes představíme jednoduchý recept v podobě zeleninového salátu s pečeným masem. Že nemáte na zahrádce rukolu? Jistě nevadí, neb variacím na dané téma se samozřejmě meze nekladou…

Ingredience

Na 4 – 6 porcí:

  • 300 g nízkého roštěnce
  • 1 malý lilek
  • 1 malá cuketa
  • 20 mini rajčátek
  • hrst plocholisté petrželky
  • 100 g rukoly
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • mletý pepř a sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso opepříme, pokapeme olivovým olejem, vše do masa dobře vpracujeme (případně můžeme maso ošetřit tenderizérem) a necháme odležet.

Maso opečeme na grilu (na pánvi) z obou stran; na řezu by mělo zůstat růžové a šťavnaté. Pod pokličkou necháme 5 minut odstát a poté nakrájíme na tenké plátky.

Lilek a cuketu nakrájíme na kostky a opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, na závěr ještě krátce opečeme s rajčaty. Pokud pracujeme s venkovním grilem, využijeme pánve „s dírkami“ určené pro přípravu zeleniny.

Směs necháme prochladnout, smícháme s masem, dochutíme vinným octem a vložíme do uzavíratelné misky. Máme připravený chutný salát na piknik.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz