Rychlý guláš od čerta

Rychlý guláš od čerta

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Čerti se měli vždycky dobře. Až na Matese Plejznera, který se zapomněl v Dalskabátech a pojídal lesní hmyz, než ho stará Plejznerka přeorientovala na bramboračku s houbami. A jak si jedí čerti v pekle? Zkuste.

Ingredience

  • 600 g hovězího z roštěnce
  • 1 cibule
  • 150 g ostrého kečupu
  • 1 dcl vody
  • 3 feferonky
  • 10 dkg sterilovaných okurek
  • 10 dkg sterilovaných kapií
  • 2 lžíce worchesterové omáčky
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem a necháme uležet do druhého dne. Odleželé maso osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět přidáme kečup a pokrájené kapie, okurky a feferonky, mírně podlijeme vodou a přidáme worchestrovou omáčku a vše krátce podusíme. Podáváme s hranolky.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz