ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Příprava - pečení 40 minut a vařit oháňku do měkka
Pro zvýraznění chuti vývaru oháňku opečeme na sucho v troubě cca 40 minut, při teplotě 220 °C.
Ke konci do pečící nádoby vložím na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli na čtvrtky (asi na 10 min.)
Přendáme do hrnce a přidáme koření. Výpek v pečící nádobě zalejeme horkou vodou a pečlivě ze stěn setřeme a slejeme do hrnce k oháňce.
Dolejeme studenou vodou, 1,5 až 2 litry. Vaříme pomalu na mírném ohni do změknutí oháňky (pěnu během vaření sbíráme).
Vývar scedíme, část zeleniny a masa nakrájíme do vývaru.
Přidáme zavářku, domácí nudličky a játrovou zavářku.
Hotovou polévku nakonec ozdobíme petrželkou.
Dobrou chuť přeje spokojená zákaznice Ekofarmy paní Hanka.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz