ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Osso buco:
Gremolata:
Osso buco:
Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme na vyšší plech. Do výpeku po mase vložíme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovata, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata, vývar. Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 150 °C pečeme 1,5−2 hodiny.
Gremolata:
Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme. Podáváme s polentou nebo šafránovým rizotem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz