ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Námořnické maso:
Příloha:
Námořnické maso:
Maso naporcujeme a protkneme špalíčky špeku. Na másle opečeme pěkně dozlatova na větší kousky nakrájenou zeleninu, přidáme maso, opečeme ze všech stran, zastříkneme octem, vložíme koření a byliny. Podlijeme z části vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podléváme a obracíme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme karamel zředěný bílým vínem, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Podle potřeby naředíme vývarem. Šťávu přecedíme a propasírujeme zeleninu, dochutíme − omáčka má mít sladkokyselou chuť. Do omáčky vložíme zpět maso, kapary, prohřejeme a podáváme, tentokrát s květákovou přílohou.
Příloha:
Květák očistíme, opereme a uvaříme v osolené vodě na skus, necháme ho okapat a rozdělíme na menší kousky, které prohřejeme v horkém másle a při podávání sypeme na másle opraženou strouhankou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz