ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
na ozdobu:
Maso nakrájíme na 200 g steaky, lehce rozklepneme pěstí, po obvodu obalíme plátky anglické slaniny a svážeme provázkem. Jemně opepříme, zakápneme olejem a necháme odležet. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme najemno. Slaninu nakrájenou na kostičky vypečeme v kastrolu, přidáme máslo, koření, nakrájenou zeleninu a orestujeme dozlatova, doplníme citronem (bez jadérek), zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme hořčici a opět zarestujeme, zalijeme lehkým bílým vínem a dusíme 15 minut. Poté vyjmeme koření, zalijeme smetanou a necháme přejít varem, případně necháme zredukovat (odvařit tekutinu, abychom dosáhli požadované hustoty) a dochutíme. Steaky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran spolu se snítkou tymiánu, po opečení osolíme. Steaky podáváme s bramborovými noky, minutkovou svíčkovou omáčkou, vyšlehanou šlehačkou a brusinkami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz