Mexický hovězí guláš

Mexický hovězí guláš

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Další z variací guláše. Je pravděpodobné, že tento guláš není pro pravého Mexičana, spíše pro turisty z Evropy. Je téměř dietní a ve srovnání s ostatními mexickými jídly téměř bez chuti. Nepálí totiž a je vhodný i pro děti středoevropanů.

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 cibule
  • ½ plechovky sterilovaných fazolí (pinto, červené, černé – na barvě nezáleží)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 60 g tvrdého sýra
  • sádlo
  • pepř
  • sůl
  • špetka chilly (ale opravdu jen špetka)
  • hladká mouka
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Na rozehřátém sádle maso po všech stranách osmahneme maso na kostky nakrájené. Přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Posolíme, opepříme, přidáme špetku chilly, podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání a podlití. Je-li maso téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak a mírně podlijeme. Když je maso měkké, přidáme okapané fazole, prohřejeme a podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží. A k čemu tvrdý sýr? No přece každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz