ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Další z variací guláše. Je pravděpodobné, že tento guláš není pro pravého Mexičana, spíše pro turisty z Evropy. Je téměř dietní a ve srovnání s ostatními mexickými jídly téměř bez chuti. Nepálí totiž a je vhodný i pro děti středoevropanů.
Na rozehřátém sádle maso po všech stranách osmahneme maso na kostky nakrájené. Přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Posolíme, opepříme, přidáme špetku chilly, podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání a podlití. Je-li maso téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak a mírně podlijeme. Když je maso měkké, přidáme okapané fazole, prohřejeme a podáváme s vařeným bramborem nebo s rýží. A k čemu tvrdý sýr? No přece každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz