Marinovaný rib eye steak a césar salát

Marinovaný rib eye steak a césar salát

26.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Steak:

  • 800 g rib eye steaku
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl

César salát:

  • 2 malé bílé bagetky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 ančoviček
  • 3 žloutky
  • 2 střiky vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • špetka cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 hlávka římského salátu
  • 150 g parmazánu

Postup přípravy pokrmu

Steak:

Maso naporcujeme. Kari pastu dobře rozmícháme v horké vodě s olivovým olejem. Marinádu necháme prochladnout a vložíme do ní porce masa, necháme je 12–24 hodin marinovat. Maso pečeme na grilu a po upečení osolíme hrubozrnnou mořskou solí.

César salát:

Bagetky bez kůrky nakrájíme na kostky a ve středně vyhřátém grilu je vysušíme dokřupava. Česnek a ančovičky nasekáme najemno. V míse vymícháme žloutky s vinným octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí dohladka a postupně za stálého míchání přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit. Salát nakrájíme a dobře s dresinkem promícháme. Na talíř servírujeme salát, krutony z bagetky a zdobíme hoblinami parmazánu.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz