Karabáček (27)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Heel of round

Popis

Karabáček je libovým zástupcem kližek a najdeme ho mezi zadním masem (spodním šálem kýty) a kližkou. Skladbou připomíná maso z plece a má i podobné využití. Někdy se nabízí zákazníkům společně se zadní kližkou.

Úprava

Karabáček je společně se zadní kližkou asi nejtypičtějším ma­sem na guláš. Společně s loupanou plecí je to chuťově nejjemnější maso na steak - úplně hladí na jazyku a má velmi výraznou chuť. Po odležení ve vakuu si žádá pozvolné dušení, pečení nebo vaření.

Recepty

Česnečka s hovězím
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
Soljanka
09.08.2021

Soljanka

Přečíst...
Minutkový hovězí gulášek se zeleninou
09.08.2021

Minutkový hovězí gulášek se zeleninou

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz