Banner úvodní strana

Karabáček (27)

Miluju hovězí Miluju hovězí

Znáte také jako

Heel of round

Popis

Karabáček je libovým zástupcem kližek a najdeme ho mezi zadním masem (spodním šálem kýty) a kližkou. Skladbou připomíná maso z plece a má i podobné využití. Někdy se nabízí zákazníkům společně se zadní kližkou.

Úprava

Karabáček je společně se zadní kližkou asi nejtypičtějším ma­sem na guláš. Společně s loupanou plecí je to chuťově nejjemnější maso na steak - úplně hladí na jazyku a má velmi výraznou chuť. Po odležení ve vakuu si žádá pozvolné dušení, pečení nebo vaření.

Recepty

Hovězí líčka na kořenové zelenině
06.08.2021

Hovězí líčka na kořenové zelenině

Přečíst...
Polévka stracciatella
08.06.2021

Polévka stracciatella

Přečíst...
Ruský boršč
28.05.2021

Ruský boršč

Přečíst...
Dělení hovězího masa
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz

Facebook Miluju Hovězí Instagram Miluju Hovězí