ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Heel of round
Karabáček je libovým zástupcem kližek a najdeme ho mezi zadním masem (spodním šálem kýty) a kližkou. Skladbou připomíná maso z plece a má i podobné využití. Někdy se nabízí zákazníkům společně se zadní kližkou.
Karabáček je společně se zadní kližkou asi nejtypičtějším masem na guláš. Společně s loupanou plecí je to chuťově nejjemnější maso na steak - úplně hladí na jazyku a má velmi výraznou chuť. Po odležení ve vakuu si žádá pozvolné dušení, pečení nebo vaření.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz