ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Stále zelená krásná ostrovní země na západ od Anglie chutná po whisky a černém silném pivu. Především Guiness je u všeho, co je v Irsku podstatné. Tedy i u vaření. Globalizace má mimo jiné i tu výhodu, že Guiness můžete koupit téměř v každém větším supermarketu. Náhrada jakýmkoliv jiným černým pivem je sice možná, ale výsledek bude žalostný.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a vše osmažíme dozlatova. Po té směs cibule a česneku vyjmeme z oleje. Olej necháme znovu rozpálit, vložíme maso nakrájené na kostky a osmažíme dohněda. Zaprášíme hladkou moukou, mírně osmažíme a podlijeme pivem a vývarem ve stejném množství, vložíme osmaženou cibuli s česnekem, mrkev nakrájenou na kolečka a všechno koření. Zhruba po hodině dušení pod pokličkou na mírném ohni přidáme sušené švestky a dodusíme, tentokrát již bez pokličky, až je maso měkké a šťáva náležitě hustá. Podáváme s bramborem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz