ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Ten, kdo nemá rád rýži, bude překvapen, ale určitě neodmítne a pochutná si.
Na nádivku:
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Na rozpálenou slaninu nasypeme opranou rýži a opražíme ji. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme, až rýže změkne. Mezi tím maso nakrájíme na plátky osolíme a opepříme. Do měkké vychladlé rýže zamícháme nakrájené houby (pozor, sušené musíte napřed namočit), nasekanou kyselou okurku, nasekané vejce, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme. Takto připravenou nádivku potřeme plátky masa, dobře zabalíme, zpevníme nití a zprudka osmahneme na sádle. Po všech stranách osmahlé závitky vyjmeme, na rozpálené sádlo nasypeme nakrájenou cibuli a zpěníme. Závitky vrátíme podlijeme vývarem a dusíme. Měkké závitky opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Krátce provaříme. Komu jako příloha nestačí rýže uvnitř, může si poručit např. vařený brambor.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz