ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Jak výše uvedeno, vaření je tvůrčí činnost při které vznikají nové variace na dané téma. Předkládáme jednu z dalších variací na téma Avis hispanikus, tedy ptáček španělský.
Housku nakrájíme na malé kostičky, přilijeme trochu vody, přidáme syrové vejce, mleté vepřové maso a nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a vše důkladně promícháme. Plátky hovězího masa rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Zabalíme, stáhneme nití či párátky. V kastrolu na mírném ohni necháme zesklovatět špek, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, oheň zesílíme a vložíme závitky, které rychle osmahneme po celém povrchu. Podlijeme vývarem a dusíme, až jsou závitky měkké. Po té je vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, provaříme a závitky vrátím k prohřátí. Podáváme s knedlíkem či rýží.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz