Hovězí závitek s celerem

Hovězí závitek s celerem

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Jak výše uvedeno, vaření je tvůrčí činnost při které vznikají nové variace na dané téma. Předkládáme jednu z dalších variací na téma Avis hispanikus, tedy ptáček španělský.

Ingredience

  • 600 g hovězího na 4 plátky
  • 10 dkg špeku
  • 50 g másla
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 houska
  • 10 dkg mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • ¼ celeru
  • sůl
  • pepř
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Housku nakrájíme na malé kostičky, přilijeme trochu vody, přidáme syrové vejce, mleté vepřové maso a nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a vše důkladně promícháme. Plátky hovězího masa rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí. Zabalíme, stáhneme nití či párátky. V kastrolu na mírném ohni necháme zesklovatět špek, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, oheň zesílíme a vložíme závitky, které rychle osmahneme po celém povrchu. Podlijeme vývarem a dusíme, až jsou závitky měkké. Po té je vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, provaříme a závitky vrátím k prohřátí. Podáváme s knedlíkem či rýží.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz