Hovězí steak s jahodovou omáčkou a opečenou čekankou

Hovězí steak s jahodovou omáčkou a opečenou čekankou

28.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4 porce:

  • 800 g hovězího nízkého roštěnce
  • 100 ml sweet and chilli omáčky
  • mořská sůl
  • olivový olej
  • 20 g másla

Jahodová omáčka:

  • 800 g jahod
  • 2 špetky čerstvě mletého kardamomu
  • 50 ml růžového vína na zředění omáčky
  • sůl

Opečená čekanka:

  • 100 g másla
  • 2 čekanky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 100 g vlašských ořechů
  • špetka soli
  • olivový olej

Postup přípravy pokrmu

Hovězí roštěnec nakrájíme na porce po 200 g a marinujeme je ve sweet and chilli omáčce, ideálně přes noc. Maso pečeme na pánvi do růžova z obou stran, po upečení osolíme a poklademe plátky másla.

Polovinu dávky jahod rozmixujeme s vínem, ochutíme kardamomem a krátce společně provaříme, aby se uvolnila chuť koření. Do hotové omáčky vložíme těsně před podáváním druhou část nakrájených jahod.

Čekanku nakrájíme podélně na ¼ a na přepuštěném másle ji krátce rohřejeme s javorovým sirupem, zasypeme sekanými vlašskými ořechy. Steak podáváme s jahodovou omáčkou a čekankou, na talíři vše jemně zakápneme olivovým olejem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz