ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Na 4 porce:
Jahodová omáčka:
Opečená čekanka:
Hovězí roštěnec nakrájíme na porce po 200 g a marinujeme je ve sweet and chilli omáčce, ideálně přes noc. Maso pečeme na pánvi do růžova z obou stran, po upečení osolíme a poklademe plátky másla.
Polovinu dávky jahod rozmixujeme s vínem, ochutíme kardamomem a krátce společně provaříme, aby se uvolnila chuť koření. Do hotové omáčky vložíme těsně před podáváním druhou část nakrájených jahod.
Čekanku nakrájíme podélně na ¼ a na přepuštěném másle ji krátce rohřejeme s javorovým sirupem, zasypeme sekanými vlašskými ořechy. Steak podáváme s jahodovou omáčkou a čekankou, na talíři vše jemně zakápneme olivovým olejem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz