Hovězí ragú s paprikou a houbami

Hovězí ragú s paprikou a houbami

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Nejlepší doba na přípravu je období, když rostou. Konzervované houby splní svůj účel, ale, co si budeme povídat, není to ono.

Ingredience

  • 600 g hovězího z roštěnce
  • 80 g slaniny
  • 4 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • ¼ celeru
  • 300 g čerstvých hub (35 g sušených musíme napřed namočit)
  • 4 rajčata
  • 100 g žampiónů (čerstvých nebo z konzervy)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • stejné množství hovězího vývaru (masox)
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, drobně nakrájenou zeleninu a houby. Vše smažíme asi 10 min. Rajčata nakrájíme a přidáme k masu. Dále přidáme protlak a ochutíme solí a pepřem. Dusíme dalších 10 min. Zalijeme vínem a vývarem. Přidáme na nudličky nakrájené papriky a žampióny a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s rýží či knedlíkem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz