Hovězí plátky s křenem

Hovězí plátky s křenem

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Kdo má mrcha ženu, netreba mu chrenu. Věříme, že hovězí plátky s křenem budou chutnat i jemu.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (4 plátky)
  • 1 pikantní klobása
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • worcesterová omáčka
  • lžička hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • křen

Postup přípravy pokrmu

Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, okořeníme, poprášíme hladkou moukou a prudce osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájenou okurku, na proužky nakrájenou zelenou papriku, na čtvrtky nakrájená rajčata a lžičku hořčice. Promícháme a dusíme, až maso změkne. Zakapeme worcesterovou omáčkou, necháme přejít varem a odstavíme. Na talíř dáme plátek masa, polijeme omáčkou se zeleninou. Jemně strouhaným čerstvým křenem si to posype každý sám, podle toho, co unese. Bylo by hloupé, aby strávníci pro slzy neviděli co jedí. Podáváme s bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz