ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
6−8 porcí:
Příloha:
Maso nakrájíme přes vlákno na nudličky, cibuli a žampiony na klínky. V kastrolu přepustíme máslo a opečeme cibuli dosklovata, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony, opět opečeme, rajský protlak, který zarestujeme. Vše děláme rychle a zprudka. Podlijeme červeným vínem, smetanou, osolíme a podusíme. Skvělé chuti docílíme postupným přidáváním jednotlivých ingrediencí a jejich opékáním. Kdybychom vložili vše najednou, chuť ani konzistence pokrmu by nebyla taková, jak mají být. Takto zůstanou maso i houby šťavnaté, rajský protlak osmahnutím jaksi zesládne. Vše zjemní a dokončí chuť smetany.
Jako přílohu doporučujeme rýži. Porci zdobíme na talíři na jemné nudličky nakrájenou šunkou a okurkou.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz