Hovězí nudličky stroganov se šunkovou rýží

Hovězí nudličky stroganov se šunkovou rýží

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

6−8 porcí:

  • 800 g nízkého roštěnce
  • 2 cibule
  • máslo
  • 500 g žampionů
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml smetany
  • sůl

Příloha:

  • vařená rýže
  • šunka
  • kyselé okurky

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme přes vlákno na nudličky, cibuli a žampiony na klínky. V kastrolu přepustíme máslo a opečeme cibuli dosklovata, přidáme maso a opečeme, vložíme žampiony, opět opečeme, rajský protlak, který zarestujeme. Vše děláme rychle a zprudka. Podlijeme červeným vínem, smetanou, osolíme a podusíme. Skvělé chuti docílíme postupným přidáváním jednotlivých ingrediencí a jejich opékáním. Kdybychom vložili vše najednou, chuť ani konzistence pokrmu by nebyla taková, jak mají být. Takto zůstanou maso i houby šťavnaté, rajský protlak osmahnutím jaksi zesládne. Vše zjemní a dokončí chuť smetany.

Jako přílohu doporučujeme rýži. Porci zdobíme na talíři na jemné nudličky nakrájenou šunkou a okurkou.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz