ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
6 porcí:
Maso:
Marináda:
Mole:
Steaky osolíme a vložíme do marinády z tequily, koriandru, limetkové šťávy a kůry, kajenského pepře a necháme odležet přes noc v lednici. Sezamová semínka na sucho opražíme v pánvi a dáme stranou do misky. Na sucho v pánvi opražíme i oloupané mandle a arašídy. Chilli papričky, cibuli a česnek nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme loupaná rajčata a krátce 5 až 7 minut provaříme, přidáme na plátky krájený banán a ostatní suroviny (opražené mandle a arašídy, rozinky, sušené švestky), koření a kakao a vše společně promícháme a odstavíme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody, aby měla konzistenci uvařené krupicové kaše. Směs vložíme po částech do mixeru nebo kutru a rozmixujeme na jemnou omáčku, která by měla být velmi hustá. Steaky zprudka z obou stran orestujeme, na vrch poklademe rozmixované mole, přiklopíme a necháme společně podusit 10 až 15 minut. Hotové servírujeme na talíř, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s teplými tortillami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz