ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Hovězí plec:
Karotka:
Maso rozdělíme na 200 g porce, prošpikujeme proužky špeku (asi 50 g z celkového množství), osolíme, opepříme, ke každému kousku přivážeme snítku rozmarýnu. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran a vyjmeme. Do rozpáleného tuku po mase vložíme kostičky špeku a orestujeme, jen do sklovata (protože se ještě vypeče se zeleninou), přidáme mrkev a petržel nakrájenou na hranolky, zarestujeme, poté vložíme cibuli na kostičky, zarestujeme, přimícháme rajský protlak, zarestujeme, špetku sladké mleté papriky, zarestujeme, nakrájený česnek, zarestujeme, podlijeme rozmarýnovým odvarem, bílým vínem, vložíme zpět maso, zaklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, ½ hodiny pečeme pod pokličkou, zbytek doby do změknutí masa bez pokličky. Pečeme při cca 170 °C.
Podáváme se šťouchanými bramborami a glazovanou karotkou. Očištěnou karotku nakrájíme na proužky a spaříme vroucí vodou. Leštěnou (glazovanou) karotku připravíme tak, že do pánve vymačkáme šťávu z citronu, vmícháme cukr a svaříme do sirupové konzistence, přidáme karotku a prohřejeme.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz